Něco o mně

Jmenuji se Kateřina Balarinová, pracuji v Praze a ve volném čase se věnuji výrobě šperků z drátů a minerálů. Okouzlila mě krásná a velmi náročná technika wire-wrapping.

Ke šperkům z drátků jsem se dostala na jednom letním táboře, už v dospělosti. Opravdu se mi to zalíbilo a tak jsem postupně nakoupila kleště a drátky a začala vyrábět. Časem přibývalo nářadí, drátů, kamínků... a taky radosti z každého vyrobeného kousku. Mezitím jsem díky jedné známé objevila Fler a rozhodla se zde své výrobky nabídnout. Mé šperky dnes dělají radost
v nejrůznějších částech ČR.

Před pár lety jsem si uvědomila, že se chci naučit něco víc než jen drátování (i když v drátování či spíše wire-wrappingu mám pořád velké rezervy). Rozhodla jsem se vystudovat zlatnické učiliště, naučit se pájet a pracovat se stříbrem.

25.9.2017 - konečně jsem dostudovala zlatnictví a klenotnictví :)

Také jsem se zúčastnila šperkařského kurzu na UMPRUM v Praze, kde jsem si vyzkoušela techniku ztraceného vosku.

Brzy plánuji účast na kurzu zasazování kamenů a poté tvorba šperků pomocí 3D tiskárny.

Článek o mně a mé tvorbě vyšel nedávno na Fleru

U šperků preferuji jednoduché čisté linie a tvary, ale nebráním se ani složitějšímu tvarování. Líbí se mi šperky jen drátované, bez minerálů,
u kterých dávám důraz hlavně na tvar a precizní provedení. U šperků
s minerály vždy pečlivě vybírám kamínky a ty mne pak inspirují při vymýšlení nového šperku. Snažím se respektovat vlastnosti materiálu, se kterým pracuji, protože jedině tak mohu vytvářet jedinečné šperky.

Pár fotek mé závěrečné práce z oboru zlatnictví - klenotnictví

Zpět do obchodu